Home » Opruimen en Natuurgeneeskunde

Opruimen en Natuurgeneeskunde

opruimen-en-natuurgeneeskunde

Wat hebben opruimen en natuurgeneeskunde met elkaar te maken ? In de natuur is er sprake van een natuurlijk ritme en opruimen. Denk bv aan het wisselen van de seizoenen, de zon en maanstanden, de wisselende getijden. Door dat ritme groeit er wat, bloeit er wat en sterven de bomen, planten en struiken ook weer af. In de natuur zijn er een aantal natuurlijke opruimers als paddenstoelen, schimmels, bacteriën,diverse vogels en insecten die helpen om de boel op te ruimen.

Als mens missen wij die natuurlijke opruimers. Door de hoeveelheid aan informatie om ons heen, de 24 uurs mentaliteit, drukte, emotionele stress en straling, zijn we van ons natuurlijke ritme afgeweken. Daardoor ontstaat rommel, onrustige emoties en verwarring. Zowel in je hoofd als om je heen op je werk en woonplek.

Ik ben vanuit mijzelf geordend en gestructureerd. Door te ordenen en te structureren krijg ik rust in alle onrust die er steeds om mij heen is. Tijdens heel veel mooie sessies die ik heb mogen mee maken in de praktijk, kwam ik erachter dat orde en structuur niet voor iedereen zo logisch is als voor mij. Door het opruimen van de woon- en werkplek kan de rust in je hoofd en lichaam herstellen en positief doorwerken op jouw gezondheid.

Wat is de stap die je kunt zetten na het lezen van bovenstaand stuk ?

Je maakt een afspraak voor een gratis ½ uur kennismakingsgesprek in de praktijk. In dit half uur bespreken we de mogelijkheden of het alleen om opruimen van de werkplek gaat (eventueel met mijn hulp) of dat er meer nodig is.