Home » Blog » Verbinden en ontwikkelen

Verbinden en ontwikkelen

Praktijk-Sensitive-Verbinden-en-ontwikkelen

Verbinden kan de relatie met de ander aangeven maar kan ook betekenen opnieuw verbinden met jezelf en je lichaam. Je meer verbinden met je lichaam zorgt er ook voor dat je beter je eigen grenzen voelt en kunt voelen wat hoort bij mij en wat is van de ander? Zit je goed in je eigen kracht /lichaam/je zijn dan zijn alle andere personen een prettige aanvulling in jouw bestaan. Maar je hebt ze niet nodig. Je bent zelf heel. Ontwikkelen is verder komen; je letterlijk ontwikkelen of losmaken van verwachtingen van jezelf of een ander, oud patroon of negatieve gedachten te ontrafelen.

Is jouw ziekte een gevolg van niet verwerkte emoties (vastgezette emoties zoals de Chinezen zeggen)? Heb je genetische pech of is er sprake van een trauma? Iets wat echt, onherstelbaar kapot is en niet meer te herstellen? Is het voor jou de manier waarop jij er mee omgaat of het voor trauma voor jou te dragen is? Wat zijn jouw grenzen, wat is jouw kunnen?
Je hebt een ziekte, maar je bent niet je ziekte. Dat zijn dingen die ik in de praktijk samen met jou probeer uit te zoeken. Ik heb veel studies gedaan en mix alle kennis. Dat zorgt ervoor dat ik niet één vaste stroming volg. Dat ervaar ik als een beperking. De basis is altijd natuurgeneeskunde of acupunctuur.  Elk advies en gesprek  is op maat gemaakt en verschilt per persoon.

 

One Response so far

 1. Otto van 't Hof schreef:

  Het was eind februari dat ik door omstandigheden opeens het predikaat burn out kreeg opgeplakt. Allerlei testjes bij de psycholoog gaven een verhoogde piek aan in emotie en ratio. Regelmatig moeten reizen, stress op het werk, de doelstellingen alsmaar hoger willen leggen en een relationele dip waren de druppel die bij mij de emmer deed overlopen. Burn out. IK! Onmogelijke en als dat het dan is, kunne we wel met twee weekjes weer aan de slag…
  Via mijn vrouw kwam ik in aanraking met Kitty. Ik een techneut pur sang stond altijd nogal sceptisch tegenover dingen die niet vatbaar zijn. Iets is stuk en dan vervang je het gewoon (net als in de garage, toch?) Maar hoe te handelen als iemand tegen je zegt dat je geest je lichaam zover heeft uitgeput dat er lichamelijke klachten ontstaan?
  Na een uitvoerig gesprek waarbij Kitty me op zeer subtiele wijze zelf heeft laten inzien dat het zo niet langer kon doorgaan heb ik besloten door te gaan en verder te kijken dan mijn neus lang (was). Geen medicijnen. Daar waren we het allebei wel direct over eens en ook in de homeopathie zijn genoeg alternatieven te vinden, die eenzelfde werking hebben. Ook hiervoor kun je met een gerust hart eens aankloppen bij praktijk Sensitive.

  In de eerste sessies heeft Kitty het voor elkaar gekregen om afstand te creëren van het dagelijkse ritme. Dit is nodig om open te gaan staan voor de ontwikkeling van nieuwe inzichten. Zelfs ik, die regelmatig trainign moet geven, stond versteld vin de voorbereiding, kracht en empathie die ik elke sessie mocht ervaren. Geen enkele keer heb ik Kitty kunnen betrappen op herhalingen en Kitty’s vrolijkheid en levenskracht hebben een zuigende werking om de meest beladen onderwerpen op een luchtige manier aan te pakken. Na berusting/acceptatie te hebben gevonden in de burn out, zijn we over gegaan naar de tweede fase va het traject.
  Burn out waar ontstaat de oorsprong?
  In het eerste deel zijn we samen op zoek gegaan naar mijn werkelijke ik. Wat voor mens ben je eigenlijk? Rationeel, emotioneel, waar zit je kracht en waar zitten je valkuilen? Feilloos wist Kitty me aan te voelen en wat nog veel belangrijker is, te bereiken. Ik denk dat de term ‘Ja maar’ de meest gehoorde ontkenning is. WHO AM I (wie ben ik) maar nog beter is het te noemen: ‘wat wil ik?’
  Is een ander verantwoordelijk voor jouw geluk, verdriet, maar ook voldoening? Ik denk dat velen met mij op deze vraag in eerste instantie zullen antwoorden, dat daarvoor een ander verantwoordelijk is.
  Gedurende het proces heeft Kitty een aantal boeken voor mij uitgezocht die ‘wellicht’ interessant voor je kunnen zijn. Een super aanvulling kan ik zeggen. Hoe ze het doet? Maar het paste precies in mijn traject.
  Nu een aantal weken verder, kan ik zeggen dat ik rust en drive heb gevonden die nodig zijn om sterker uit een burn out te komen. Niet alleen gewapend met de nodige tips, maar juist gericht op krachten die vanuit jezelf komen.
  In het gehele proces ben ik op advies van een bedrijfsarts ook bij een psycholoog geweest. De ervaring heeft mij geleerd dat de liefde, intentie en diepgang bij Sensitive, mij vele malen beter hebben kunnen helpen dan de abstractheid waar een psycholoog mee werkt. Kortom, voor mij heeft Sensitive ‘Kitty’ ervoor gezorgd in het vinden van de juiste balans in kracht, weerbaarheid, rusts en bovenal genot. En dat mag wel genome worden als de meest belangrijker waarden van alles.

  Hoe alles precies in zijn werk gaat, zal natuurlijk per persoon en per situatie verschillen en daarom heb ik ook geen details gegeven. Mocht u na het lezen van dit verhaal meer willen weten, dan zal mijn advies zijn om een contact op te nemen met Sensitive. Echter wees dan wel voorbereid op een ontmoeting met een zeer lief, open en hartelijk mens.

  Ik wens u succes voor de nieuwe ervaring die u zult opdoen bij Kitty.
  Lieve Kitty, bedankt voor je liefde.

  Otto van t Hof