Home » Blog » De lagen van de ui

De lagen van de ui

Praktijk-Sensitive-Lagen-van-Ui

De lagen van de ui

Toen ik deze ui laatst in mijn kast aantrof, was ik blij verrast. Iets wat ik was vergeten op te maken in een gerecht had zich ontwikkeld tot een waar kunstwerk met een triest gezichtje.

In de praktijk gebruik ik al jaren de vergelijking met een ui. Als je in een (bewustzijns) proces zit lijkt het soms of je helemaal niet vooruit komt. Het lijkt dan of alles wat je doet, alle moeite die je ergens instopt helemaal niet helpt om je prettiger te voelen. Hoe kan dat nu? Je doet zo je best en je volgt precies op wat de therapeut/ je vrienden/ je vrouw zegt en toch lijkt het bij jou niet te werken.

Je kunt niet in 1x “verlicht” of van je kwaal af zijn omdat je door verschillende weerstandlagen van jezelf heen moet gaan; je bouwt een kwaal op en nu moet je hem ook  “afbreken”; De weerstand lagen kunnen bestaan uit boosheid, gehechtheid aan iets, verlangen, gekwetstheid, angsten ect. Vaak zijn deze lagen door jouw onderbewuste opgebouwd om je te beschermen tegen iets wat jouw pijn doet of wat je heel graag wilt verdringen.

Jij moet snappen wat er gebeurd, je lichaam moet snappen wat er gebeurd en je moet het “opgebouwde” ook bewust los willen laten;  Als iets je nog dient dan voel je niet de behoefte van binnenuit om het los te laten en zul je in je proces minder snel tot de werkelijke kern van het probleem komen; het proces zal dan langer duren.

Weet wel  dat iets veranderen, gedrag of gewoonte, tijd en energie kost dus wees geduldig en liefdevol voor jezelf !! enne… je hoeft het niet alleen te doen!! zie of vraag de helpende hand van de ander; die zal hem graag geven.

Er staat hieronder een prachtige, gechannelde tekst van Pamela Kribbe. Hier is mooi verwoord waarom we de lagen van de ui opgebouwd hebben. De reis die beschreven wordt is de reis naar jezelf met de handvatten of talenten waarmee jij op de aarde bent gekomen.

Velen van jullie hebben dagelijks te maken met innerlijke onrust, een constant gevoel van “op zoek zijn”. Er is een innerlijke spanning die te maken heeft met het niet helemaal thuis zijn bij jezelf: je niet helemaal thuis voelen bij je eigen zijn, je eigen wezen.
Vanuit deze basisspanning is er een neiging om in de buitenwereld te zoeken naar bevestiging, erkenning, bemoediging of acceptatie. Er is steeds iets nodig van buitenaf wat jou geruststelt. Iets dat bij jou die innerlijke spanning even wegneemt en zegt: ‘je bent thuis, je mag er zijn’.
Jullie kunnen wel nagaan hoe vaak jullie behoefte hebben aan die geruststelling, want jullie kunnen allemaal in jezelf die onrust bespeuren, die drang om te zoeken. De neiging om ergens heen te willen dat niet in het nu ligt, naar iets wat buiten je ligt en niet in je ligt.

Ik wil spreken over de oorzaak van deze neiging. De werkelijke oorzaak is als het middelpunt van een ui waaromheen vele lagen zitten. De buitenste lagen worden gevormd door bepaalde gebeurtenissen in je leven, die ervoor zorgden dat je je onrustig bent gaan voelen, niet thuis bij jezelf. In de dieper gelegen lagen bevinden zich gebeurtenissen uit andere levens die traumatisch waren. Maar als je al die lagen er vanaf pelt, dan kom je tot een kernonrust, of een kernheimwee dat te maken heeft met het begin van jullie reis.

Channeling over Kosmische Geboortepijn van 23 mei 2004 van Jeshua door Pamela Kribbe De totale tekst is na te lezen op haar site. www.pamelakribbe.nl 

Comments are closed.